Vörösfarkas, fotó és leírás, viselkedés és fajok megőrzése

Red Wolf - csodálatos kilátás az orosz Vörös Könyv védelme alatt

Vörös farkas a fajta megjelenése az állatokban nagyon különleges, amely farkas figurát és róka bundát kombinál. A vadon élő állatok gyömbérszíne több vagy kevesebb telített tónusú lehet, a színezés intenzitása az élőhelytől függ. Az északi "lakosok" egy csendes szőrzet színével jellemezhetők, míg a déli területeken valóban piros színű. Napjainkban a farkasok száma folyamatosan csökken, ami az alapja annak, hogy az összes rangsor vörös könyvébe került.

A vörös farkasokról: leírás és megjelenés

A vörös farkasokról A világ megismerte a híres Rudyard Kiplinget, aki az állatokat eredeti színben kutyaként írta le. A farkas első említését dokumentálták a "A dzsungel könyve" című műben, ahol a szerző nagy és nagyon erős csomagként írta le az állatokat. Egyébként, Kipling a ragadozói viselkedés és az életmód fogalma nagyon reális volt, mivel a vörös farkas az egyetlen olyan állat, amely több mint 30 egyedből álló állományokban él. Ezen túlmenően, a farkasok, amelyeket kemény éghajlati viszonyok jellemeznek, nagyon kemények.

A Vörös Farkas egyidejűleg egyesíti a farkas, a jackal és a róka külső jellemzőit. Az állat meglehetősen nagy, a test hossza eléri a 120 cm-t, a magassága 60 cm, a hím átlagos súlya 22 kg, a nőstények miniatűrebbek, súlyuk pedig 17 kg. A farkas élettartama körülbelül 13 év.

A vörös farkas különbözik a „hagyományos” viszonylatától a színével, bolyhosabb bundájával és hosszú farkával, amely eléri a 60 cm-t.

A farkasok jellemző színe vörös, de az állatok élőhelyétől függően bizonyos különbségek vannak. Különleges jellemzője a farok végén lévő fekete szín. A kölykök vakon születnek, sötétbarna bundával, amely 3 hónapig vörös gyapjúvá válik.

Télen a farkas szőrme bolyhosabbá és vastagabbá válik, nyáron a hajszálvonal észrevehetőbb és rövidebb lesz. A faj egyik jellegzetessége, hogy kisebb a fogak száma, mint a többi farkas, valamint az utódok etetésére szolgáló nipszek nagyobb száma (7-8).

Érdekes tények a vörös farkasokról:

  1. 2005-ben ezüst emlékérmét bocsátottak ki, amelynek képe vörös ragadozó volt. Ugyanakkor Kazahsztánban egy aranyból készült, drágább érmét fejlesztettek ki, amelynek súlya közel 8 gramm volt. A farkas és gyémánt betétek képe is részt vett;
  2. A farkasok különleges hangot adnak a csapatnak, amely egy sípra hasonlít. Könnyű utánozni, mivel az indiai vadászok a fenevadat vonzzák;
  3. van egy kijelentés, hogy a vadászat során a farkasok a szemben áramló vizelettel pattanják az ellenséget;
  4. az állatok rendkívül beszédesek, állandóan nyafognak vagy üvöltenek, hogy fenntartsák a hangos kapcsolatot egymással;
  5. a faj a szürke farkas, a coyote és a keleti farkas vérének keveréséből származik. Az állatok azonban nem az őseiktől vásároltak meg egy piros bundát. A szokatlan szín az evolúció során a farkasokhoz ment, ami több mint 2 millió évig tartott;
  6. az állatok egymás arc-kifejezéseit elolvashatják, ennek köszönhetően mélyebb és érzékenyebb kommunikáció zajlik a csomag tagjai között;
  7. a vörös állatok legkorábbi rajzai az Európa barlangjaiban találtak több mint 2000 évvel ezelőtt;
  8. a farkasok nagyon fejlett szaglással rendelkeznek, több mint 200 millió szagot képesek megkülönböztetni (összehasonlítva, egy személy orrát „legfeljebb 5000 millió íz” feldolgozza), sok kilométerre érzékeny zsákmányt;
  9. a csomag éhes tagjai egyszerre akár 10 kg húst is enni tudnak, és ez a saját súlyuk jelentős része;
  10. a zsákmány folytatása során a vörös farkasok akár 58 km / óra sebességet is elérhetnek. Gyors futás közben az állatok sebessége eléri a 34 km / órát. A farkasok szokásos mozgási módja - lynx, amellyel óránként 10 km-re mozognak;
  11. A farkasok nagyon okosak, nem esnek a számukra megfogott csapdákba, nem lehet meglepni. Olyanok, mint az árnyékok: a földből kifelé haladva és egy pillanat alatt elrejtve. A farkasok a virtuóz menekülés mesterei, akár 6 méter hosszú és akár jeges vízbe is merülhetnek;
  12. az állatok kifejlesztették az intelligenciát és leküzdhetik a komoly akadályokat: a moszkvai állatkertben a farkas menekülni tudott, magas kerítéssel, több árbocral, amelyek szélessége meghaladta a 6 métert, valamint egy 2,5 méter magas falat.

Faj és élőhely

A vörös farkas egy hatalmas területen található, de az iskolák száma bármely élőhelyén kritikusan alacsony. Az állat a nyitott terekben található, az Altájtól a maláj-szigetekig. A fő élőhely Dél-Ázsia hegyvidéki és erdős területei. A ragadozó azonban a következő területeken is megtalálható:

  • Észak-Indokinában;
  • Sumatra;
  • India;
  • Mongólia;
  • Oroszország távol-keleti része;
  • Nepál, Pakisztán, Bhután;
  • Vietnam, Thaiföld;
  • Java.

A vörös farkas nem állandó lakos Oroszországban. Gyakran megtalálható az ország távol-keleti részén, de valószínűleg az állat a szomszédos kínai és mongóliai országokból származik. Megbízható tények, hogy a fenevad állandóan Oroszországban él, nem.

Bár szó szerint egy évszázaddal ezelőtt lehetett találkozni egy piros ragadozóval a Khabarovsk régió Uda folyótól a Stanovy-tartományig. Az állatok az Altaj déli szélességében is éltek, Bajkál és Primorye erdős területén találkoztak.

A vörös farkasok viselkedésének jellemzői

Az állatok csomagban élnek, a farkasok száma meghaladja a 30 egyedet. Ezek a legnagyobb ragadozó állományok. A farkasok között a hierarchia és a benyújtás uralkodik. Ez segít abban, hogy a farkasok egyértelműen megkülönböztessék feladataikat, megosztják a hatalmat és sikeresen vadászhassanak. A nyulak körében fennálló kapcsolatok erősek és barátságosak.

A férfiak száma a csomagban lényegesen nagyobb, mint a nőstények. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a férfiak tartósabbak, jobb vadászatot mutatnak, és meg tudják védeni a területet. A nők száma többször kevesebb, legalább kétszer.

A csomag vezetője a domináns férfi és a nőstény. Az állományban való tenyésztést csak a domináns pár engedélyezi. A többi tagnak gondoskodnia kell az utódokról, mintha saját lenne, ételt kapnak, és felállnának, hogy megvédjék a területet. A csomagon belüli felelősség jelentősen változhat: egyes farkasok csak vadászják a játékot, mások csak a kölyköket nézik.

A vörös ragadozók gyakran vándorolnak. Nem rendelkeznek állandó lakóhellyel és harccal a területért. Csecsemő életet csak a kölykök nevelése és a nő terhessége alatt vezetnek. Egyszer, a kölykök leküzdhetik a nagy távolságokat, a csomag elhagyja a "házat".

A vörös állatok az orosz állatkertek "vendégei", köztük a moszkvai is. Jól alkalmazkodnak a zárt térhez, jól fognak szaporodni. Azonban még az emberrel való állandó kapcsolat sem járul hozzá az állatok megszelídítéséhez. A vörös farkas még mindig farkas, és elkerüli a kommunikációt az állatkertben.

Vörös farkasok tenyésztése

A vörös ragadozók családokat hoznak életre, lojalitás és odaadás jellemzi. A terhesség alatt a nőstények, a férfiak magukhoz vesznek a vadászatot, és partnert biztosítanak az élelmiszerrel.

Az állat "lápjának" fő helye a természetes menedékhelyek, amelyek a hegyi rendszerben nagyon sokak: a sziklák, a barlangok, a kövek alatt lévő üregek. A nőstény terhessége körülbelül 65 napig tart, majd 6-8 kölyök születik. A szülők gondoskodnak az utódaikról, táplálják, melegítik és védik a csecsemőket. A húsipari termékek mellett a farkasok növényi termékeket is használnak - a vitaminokban gazdag rabarberes hegyi rabarber.

Fejlődésük 12. hetében a kölykök elkezdenek kinyitni a szemüket, a fogak formálódnak, készen állnak az anyatejből a húsételre váltani. Ebben a korban a gyerekek nagyon mozgékonyak, hajlamosak elhagyni a barlangjuk nyílt terét, szórakoztató játékokat szerveznek.

A kiskutyák korai életkorában a csomagban lévő pozíciójukért küzd. Ez gondtalan játékok formájában nyilvánul meg, amelyek öregkorukban komoly csatákká fejlődnek. Ez azért szükséges, hogy bizonyítsa magát az alfa-férfi előtt, és magasabb pozíciót kapjon a farkas-hierarchiában.

Két hónapos korig az érett kölykök elhagyják a menedéket. Hat hónap elteltével már részt vehetnek a kollektív vadászatban. A farkasok 3-4 éves korukban szereznek családot. Általában a csomag több nagy családból áll.

életmód:

  • a hegyekben él, 4500 méter tengerszint feletti magasságban emelkedik, az állatok többsége az alpesi övben, a hegyvidéki erdőkben és az északkeleti régiókban él. A nyílt területen a farkas soha nem ül el, az állat sziklás élőhelyekre és szurdokokra esik. Élelmiszer keresésekor néha az erdei-sztyeppön is megjelenhet;
  • a farkas vadászik a nap folyamán, jól fejlett szaglás és hallásérzet. Az áldozat szagának jobb illata érdekében a farkasok gyakran 4 méter hosszúak. A ragadozó ragadozó különféle állatokat szolgálhat: rágcsálóktól a nagy antilopig;
  • a farkasok nagy sebességgel képesek, hátulról támadják a zsákmányt. Általában a ragadozók nem ölik meg a zsákmányt, mielőtt felfalják. Elég, ha az artiodaktileket immobilizálják, majd a farkasok elpusztítják a beleket, a májat és a szívét az áldozat szemei ​​előtt;
  • a tenyésztési időszak a tél végén van. A tavasz közepére születik az utód. Az Indiában élő farkasok majdnem egész évben szaporodhatnak.

Részvétel az élelmiszerláncban

Ismerje meg a vörös farkasokat, hogy segítsen a vadászstílusukban. A legtöbb ragadozóhoz hasonlóan egy állományban támadják az áldozatot. Az összes tag részvétele csak akkor szükséges, ha nagy zsákmányt vadásznak - például egy antilopot. Kisebb játék („nyúl, egér”) „fogására” az állatok egyetlen vadászatot alkalmaznak. A vörös farkasok táplálékai és a növényi eredetű élelmiszerek, de a teljes étrendben való részesedése nem haladja meg a 15% -ot.

A farkas fő ragadozója:

  1. Manchuriai szarvas - egy vörös szarvasfaj. A férfiak meglehetősen nagyok és akár 3 méter hosszúak. Az állat minden évben eldobja a szarvát, és újakat szerez. A mérete 80 cm-ig terjed, a szarvakat "sprigs" borítja, amellyel meghatározhatja az állat korát. A fiatalok szarvát gyakran használják az orvostudományban;
  2. A hegyi juhok a vadon élő juhok egyik legnagyobb képviselői, akiknek magassága 2 méter, közel 200 kg súlyú. Jól haladnak a sziklák felett, van egy osztott pata, amellyel sima felületekhez ragaszkodnak, mint a "macskák" a hegymászók körében. A juhok meglehetősen hosszú tekercselt szarvakkal rendelkeznek. Vannak férfiak és nők is;
  3. muskusszarvas - tűlevelű erdőkben él, a szarvak helyett nem kevésbé félelmetes fegyver - éles fangok a szájából. Dueling shellként használják őket. Az állat fő ételei különböző típusú zuzmók. A pézsma szarvas híres muskusmirigyről, amelyet gyakran használnak az illatszerekben és az orvostudományban;
  4. rabarber - egy nagy növény, amely eléri a 3 méteres magasságot. A lédús rebarbara levelek nagy mennyiségű A-vitamint, aszkorbinsavat, esszenciális nyomelemeket és cukrot tartalmaznak. A rabarber nagy segítség az emésztéssel kapcsolatos problémák esetén, általános tonikként használják.

A vörös farkasok ritkán támadják meg a hazai szarvasmarhákat. Ne okozzon kárt a mezőgazdaság számára, és ne veszélyeztesse az embert.

A kihalás száma és okai. Vörös Farkas és Vörös Könyv

A Red Wolf Red Book veszélyeztetett faj. Már a 19. században Oroszország kezdett beszélni egy élesen csökkent állatszámról. Ennek a jelenségnek az okai azonban sokáig titokban maradtak, mivel az állatokat gyakorlatilag nem vizsgálták. Az egyik alapvető tényező az állatok élőhelyének éles csökkenése volt.

Egy olyan ember, aki régóta harcolt egy ragadozóval, kiirtva őt, befolyásolja a farkasok számának jelentős csökkenését. A vörös farkas, ellentétben a szürke testvérrel, szinte soha nem bosszantotta az embert. Nem támadta meg a szarvasmarhákat, nem okozott kárt a házaknak és a csatolt területeknek, mindenképpen megpróbált távol maradni. A szürke testvér hírneve azonban általánosan negatív hozzáállást mutatott a farkasok iránt, ezért a vadászat már régóta ritka állatokon jelent meg.

Ráadásul a vörös farkasok a szürke unokatestvéreikkel versenyeztek, akik arra kényszerítették a ragadozót, hogy hagyják el az élelemben gazdag éleket, és elmenjenek a távoli helyekre. Azt is megállapították, hogy csökkent a fejű állatok, amelyek csökkentették a farkasok táplálékbázisát.

A ragadozók elhelyezése a vörös könyvben lelassította a faj eltűnését. Néhány embert az ország legjobb állatkertjeibe vittek, ahol a farkasok egymással párosultak és egészséges utódokat adtak. A bajnok egy pár volt a moszkvai állatkertből, amely több mint 30 kölyköt adott 9 életévében.

A faj eltűnésének másik oka az amerikai tudósok közelmúltbeli felfedezése, akik szoros kapcsolatot találtak a vörös farkasokat és coyotákat használó hangjelzések között. Az a tény, hogy a hasonló intonációnak köszönhetően a vörös ragadozók coyotákat készítenek a sajátjaikért, és szívesen párosulnak velük.

Ez a vér keveredéséhez és a vörös farkasok eltűnéséhez vezet, mint biológiailag különálló faj. A tudósok már fejlesztenek intézkedéseket a két faj természetes elválasztására a "tiszta" utódok megőrzése érdekében.

Természetes ellenségek

A vörös farkasok nem az élelmiszerlánc tetején vannak, így ellenségeik vannak az állatvilágban. A fő verseny a szürke farkasok, amelyek nagyméretű és erősek. Ezért a vörös ragadozók arra kényszerülnek, hogy más, ragadozóktól mentes helyeken járjanak, folyamatosan változtatva a telepítésüket.

A veszélyes betegségek - pestis és veszettség - nem az utolsó helyen állnak az állatok számának jelentős csökkenésében. A gyors eloszlás, amely az egész állományra hatással van, az állatok számának jelentős csökkenéséhez vezet.

A szürke rokonok mellett a fajok veszélye a macskák családja - hiúz, leopárd, puma és tigrisek. Ismeretes, hogy a farkasok és a macskák nem szeretik egymást. Mivel a második fajta ragadozó nagy méretű és erős, a vörös farkasoknak nincs esélyük ellenállni és harcolni a területért.

A helyzetet súlyosbítja az a tény, hogy a farkasok és a macskák ugyanazt a játékot ragadják meg. Volt olyan esetek, amikor egy piros farkas egy tigris ellen harcolt. A ragadozót arra kényszerítették, hogy egy fáról meneküljenek, de hogy a területet hosszú ideig megtartsák, még egy állomány sem áll fenn.

Biztonsági intézkedések

A vadon élő állat a Vörös Könyvben szerepel, a farkas megmentésére irányuló biztonsági tevékenységek nemzetközi jellegűek. A Vörös Könyv mellett a farkas szerepel a SITEZ-egyezmény mellékletében. Oroszországban ez az állat védve van attól a pillanattól kezdve, hogy a farkas a Szovjetunió Vörös Könyvében szerepel.

A biztonsági intézkedések ma azonban hatástalanok, mivel az állat gyakorlatilag nem az országban él, csak alkalmanként vándorol a nyílt terekben. A farkaspopuláció újraindításához meg kell határozni Oroszország azon területeit, ahol az állat él. Ezen túlmenően ezeknek a területeknek az állatokat kell elhelyezniük, hogy a farkasoknak ne legyen élelmiszerhiánya.

Az orosz hatóságok már intézkedéseket hoznak a szürke farkas népesség csökkentésére. Ehhez ne használjon drasztikus felvételkészítést. A hatóságok humánusabb módszereket alkalmaznak - az állományokat más régiókba mozgatják, ahol a vörös farkas nem él, az állatokat állatkertben tartva és így tovább.

A modern intézkedések célja, hogy vonzó feltételeket teremtsenek a vörös farkasok lakóhelye számára azokon a helyeken, ahol Oroszország rendszeresen migrál. A lakosság körében kiterjedt tájékoztató munkát is végeznek, ami megakadályozza, hogy a helyi lakosok véletlenszerűen legyenek a piros állatok.

Red Wolf fotó

Загрузка...

Загрузка...

Népszerű Kategóriák

    Error SQL. Text: Count record = 0. SQL: SELECT url_cat,cat FROM `hu_content` WHERE `type`=1 AND id NOT IN (1,2,3,4,5,6,7) ORDER BY RAND() LIMIT 30;